Vliv technologických úprav na obsah bioaktivních látek u rostlin rodu Aronia a Sorbus – Bc. Anežka Šuráňová
Bc. Anežka Šuráňová
Diplomová práce
Vliv technologických úprav na obsah bioaktivních látek u rostlin rodu Aronia a Sorbus
Influence of Technological Modifications on the Content of Bioactive Substances in Plants of the Aronia and Sorbus
Anotace:
Diplomová práce zkoumá vliv technologického zpracování na obsah bioaktivních látek u rostlin rodu Aronia a Sorbus. Jeřáby se vyznačují vysokým obsahem biologicky aktivních látek, především antioxidantů, polyfenolů a flavonoidů. V teoretické části je uvedena charakteristika, chemické složení a bioaktivní látky rostlin rodu Aronia a Sorbus, popis nejvýznamnějších odrůd a technologické zpracování. Praktická …víceAbstract:
The thesis examines the effect of technological processing on the content of bioactive substances in plants of the genus Aronia and Sorbus. Rowan berry are characterized by a high content of biologically active substances, especially antioxidants, polyphenols and flavonoids. In the theoretical part, the characteristics, chemical composition and bioactive substances of plants of the genus Aronia and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠURÁŇOVÁ, Anežka. \textit{Vliv technologických úprav na obsah bioaktivních látek u rostlin rodu Aronia a Sorbus}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/9wv7c4/.
Jak správně citovat práci
Šuráňová, Anežka. Vliv technologických úprav na obsah bioaktivních látek u rostlin rodu Aronia a Sorbus. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita a obsah flavonoidů u vybraných zástupců čeledi hluchavkovitých
Klára Jelenová -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita
Eliška Tvrzníková