Vliv různých metod odkalení na vlastnosti moštu a vína – Josef Licek
Josef Licek
Bachelor's thesis
Vliv různých metod odkalení na vlastnosti moštu a vína
Influence of different clarification treatments on properties of juice and wine
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou odkalení a jeho vlivu na vlastnosti moštu a vína. Literární část popisuje vliv odkalení na složení vína, jeho koloidní stabilitu a na průběh alkoholové fermentace. Dále jsou popisovány jednotlivé metody odkalení a jejich výhody či nevýhody. Experimentální část se věnuje popisu pokusu a vyhodnocení získaných výsledků. V pokusu byl mošt odkalen třemi různými …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the juice clarification and its effect on properties of must and wine. The theoretical part describes the influence of clarification on composition of wine, colloidal stability and fermentation kinetics. Further the various methods of clarification and their advantages and disadvantages are described. The experimental part is devoted for description of the experiment …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 5. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Reader: Dominika Černohorská, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Vliv flotace na kvalitu výsledného vína
Martin Pitra
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights