Vliv procesu homogenizace na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček – Bc. Milan Sýkora
Bc. Milan Sýkora
Master's thesis
Vliv procesu homogenizace na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
The effect of homogenization process on selected properties of processed cheese sauces
Abstract:
Hlavním cílem této diplomové práce bylo zkoumat a posoudit vliv homogenizace na vlastnosti tavených sýrových omáček vyrobených z receptury typické pro tavené sýry, kdy směs obsahovala skupinu fosforečnanových tavicích solí, zralý přírodní sýr, máslo, vodu a byla obohacena o přídatné látky. Následně po tavbě byly vzorky homogenizovány jednostupňovou homogenizací za působení různých tlaků 60 a 120 MPa …moreAbstract:
The main aim of this thesis was to investigate and assess the effect of homogenization on the properties of processed cheese sauces made from a recipe typical for processed cheeses, where the mixture contained a group of phosphate emulsifying salts, natural cheese, butter, water and selectedadditives. Subsequent to melting process, the samples were homogenized with a single-stage homogenization under …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2019
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SÝKORA, Milan. \textit{Vliv procesu homogenizace na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2019. Available from: https://theses.cz/id/9xotnp/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Sýkora, Milan. Vliv procesu homogenizace na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Studium tavených sýrů vyrobených bez použití tradičních tavicích solí fosforečnanového a citranového typu
Kristýna HLADKÁ -
Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Helena Bačová -
Vliv různého složení binárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů
Lucie GALIOVÁ -
Vliv přídavku kyseliny adipové jako náhrady tavicích solí na vybrané texturní parametry tavených sýrů.
Pavel MANČÍK -
Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí
Richardos-Nikolaos Salek -
Vliv složení binárních směsí fosforečnanových solí na růst mikroorganizmů v tavených sýrech
Dora JURČOVÁ -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová