Analýza čokolády - mastné kyseliny – Kateřina PRUKNEROVÁ
Kateřina PRUKNEROVÁ
Bakalářská práce
Analýza čokolády - mastné kyseliny
Analysis of chocolate - determination of fatty acids by gas chromatography
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje problematice obsahu mastných kyselin v různých typech čokolád. Bylo testováno 14 druhů čokoládových výrobků s cílem zjistit poměrné zastoupení mastných kyselin. Analýza byla provedena pomocí metody GC/MS s pracovní technikou vnitřní normalizace. Bylo identifikováno a kvantifikováno celkem 26 mastných kyselin, z toho 17 nasycených, 7 nenasycených a 2 rozvětvené.Abstract:
This thesis is focused on the problem of fatty acid content in different types of chocolate. 14 kinds of chocolate products were tested in order to determine proportional representation of fatty acids. The analysis was performed by GC/MS method with internal standardization as technique of working. Total 26 fatty acids (17 saturated, 7 unsaturated and 2 branched) were identified and quantified.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2012
Zveřejnit od: 14. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Doc. RNDr. Petr Barták, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PRUKNEROVÁ, Kateřina. Analýza čokolády - mastné kyseliny. Olomouc, 2012. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Management v chemii
Práce na příbuzné téma
-
Plynová chromatografie mastných kyselin ve vybraných živočišných tkáních
Michaela Drábková -
Mastné kyseliny a možnosti jejich stanovení v rostlinném materiálu pomocí plynové chromatografie
Lukáš Romanský -
Možnosti identifikace tuků pomocí plynové chromatografie
Markéta Nečasová -
Analýza mastných kyselin ve vybraných živočišných tkáních metodou plynové chromatografie
Simona Fraňková -
Využití plynové chromatografie v analýze mléka
Tomáš SULOVSKÝ -
Diagnostika adrenoleukodystrofie pomocí plynové chromatografie
Martina Žmolilová -
Analýza mastných kyselin v diglyceridech a triglyceridech z hemolymfy a tkání hmyzu pomocí plynové chromatografie
Tomáš URBAN -
Analýza mastných kyselin v diglyceridech a triglyceridech tělních tekutin pomocí plynové chromatografie
Ivana SCHNEEDORFEROVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva