Vliv syrovátkových proteinů na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček – Bc. Nikola Bechná
Bc. Nikola Bechná
Master's thesis
Vliv syrovátkových proteinů na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček
The effect of whey proteins on the viscoelastic properties of processed cheese sauces
Abstract:
Hlavním cílem této diplomové práce bylo zkoumat a posoudit vliv přídavku syrovátkových proteinů na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček. Na výrobu modelových vzorků byly použity přídavky syrovátkového koncentrátu a syrovátkového izolátu v koncentracích 1,0 % a 3,0 % (w/w). U modelových vzorků, kde byla i kontrolní skupina bez přídavku syrovátkových proteinů, byly 1., 7., 14., 30., a 40 …moreAbstract:
The main goal of this diploma thesis was to examine and assess the effect of the addition of whey proteins on the viscoelastic properties of processed cheese sauce. For the production of the model samples, were used whey concentrate and whey isolate in concentrations 1,0 % a 3,0 % (w/w). For these model samples (inter alia, there was also a control sample with no added whey proteins), the changes in …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BECHNÁ, Nikola. \textit{Vliv syrovátkových proteinů na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/a0aqwo/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bechná, Nikola. Vliv syrovátkových proteinů na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv sójových proteinů na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Lucie Vaškových -
Vliv přídavku polysacharidu a proteinu na vybrané vlastnosti tavených syrových omáček.
Žaneta Janíčková -
Webový portál pro celiaky
Jan Omáčka -
Vliv konzervace zeleninových omáček na jejich kvalitativní parametry
Petra Lupoměská -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Vliv kaseinových bílkovin na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček
Lucie Vojtíková -
Vliv ochucujících přísad na vybrané vlastnosti veganských omáček
Kateřina Cahelová -
Vliv vybraných fykokoloidů a dvoustupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček
Kristýna Vinklárková