Vliv syrovátkových proteinů na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček – Bc. Nikola Bechná
Bc. Nikola Bechná
Diplomová práce
Vliv syrovátkových proteinů na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček
The effect of whey proteins on the viscoelastic properties of processed cheese sauces
Anotace:
Hlavním cílem této diplomové práce bylo zkoumat a posoudit vliv přídavku syrovátkových proteinů na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček. Na výrobu modelových vzorků byly použity přídavky syrovátkového koncentrátu a syrovátkového izolátu v koncentracích 1,0 % a 3,0 % (w/w). U modelových vzorků, kde byla i kontrolní skupina bez přídavku syrovátkových proteinů, byly 1., 7., 14., 30., a 40 …víceAbstract:
The main goal of this diploma thesis was to examine and assess the effect of the addition of whey proteins on the viscoelastic properties of processed cheese sauce. For the production of the model samples, were used whey concentrate and whey isolate in concentrations 1,0 % a 3,0 % (w/w). For these model samples (inter alia, there was also a control sample with no added whey proteins), the changes in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Bechná, Nikola. Vliv syrovátkových proteinů na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv sójových proteinů na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Lucie Vaškových -
Vliv přídavku polysacharidu a proteinu na vybrané vlastnosti tavených syrových omáček.
Žaneta Janíčková -
Webový portál pro celiaky
Jan Omáčka -
Vliv konzervace zeleninových omáček na jejich kvalitativní parametry
Petra Lupoměská -
Vliv kaseinových bílkovin na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček
Lucie Vojtíková -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Vliv ochucujících přísad na vybrané vlastnosti veganských omáček
Kateřina Cahelová -
Vliv přídavku hydrokoloidů polysacharidového charakteru na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Lukáš Čeman