Vliv přídavku pektinů a vybraných monosacharidů na vybrané charakteristiky tavených sýrů – Bc. Barbora VOLDÁNOVÁ
Bc. Barbora VOLDÁNOVÁ
Bachelor's thesis
Vliv přídavku pektinů a vybraných monosacharidů na vybrané charakteristiky tavených sýrů
The effect of addition of pectins and monosaccharides on a selected charakteristics of processed cheese
Abstract:
Cílem této práce bylo zkoumat vliv různých přídavků monosacharidů (glukosy, fruktosy a galaktosy) na tvorbu gelu neesterifikovaného pektinu, který byl přidáván do modelového taveného sýra s obsahem 40% w/w sušiny a 50 % w/w tuku v sušině. V práci byly analyzovány a srovnány tyto vzorky: kontrolní vzorek, vzorky s přídavkem 0,2 nebo 0,4% w/w pektinu, vzorky s přídavkem 1% w/w monosacharidů a vzorky …moreAbstract:
The scope of this study was to investigate the influence of various solid cosolutes (glucose, fructose, galactose) on gelation of non-esterified pectin which was included in model processed cheese with 40% w/w dry matter and 50% w/w fat in dry matter. In the work, there were analyzed and compared following samples: the control samples, samples with 0,2 or 0,4% w/w of pectin, samples with 1% w/w of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Accessible from:: 2. 6. 2008
Identifier:
7824
Thesis defence
- Date of defence: 18. 6. 2008
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VOLDÁNOVÁ, Barbora. \textit{Vliv přídavku pektinů a vybraných monosacharidů na vybrané charakteristiky tavených sýrů}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2008. Available from: https://theses.cz/id/a0rrbc/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
VOLDÁNOVÁ, Barbora. Vliv přídavku pektinů a vybraných monosacharidů na vybrané charakteristiky tavených sýrů. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Faktory ovlivňující senzorickou jakost analogů tavených sýrů
Kateřina Sůkalová -
Vliv použitých složek na jakost analogů tavených sýrů
Denisa Vránová -
Faktory ovlivňující senzorickou jakost analogů tavených sýrů
Kateřina Sůkalová -
Vybrané faktory ovlivňující texturní vlastnosti analogů tavených sýrů
Zuzana Hanáková -
Faktory ovlivňující viskozitu analogů tavených sýrů během chládnutí
Lenka HUDEČKOVÁ -
Texturní vlastnosti analogů tavených sýrů vyrobených s použitím tuků s různým zastoupením mastných kyselin.
Kateřina HORÁKOVÁ -
Vliv přídavku pektinu na jakost tavených sýrů
Petra SEDLÁČKOVÁ -
Pektin - jeho vlastnosti a využití v průmyslu
Eva Odstrčilová