Vplyv technológie výroby destilátov na obsah biogénnych amínov – Ing. Krištof Martinák
Ing. Krištof Martinák
Master's thesis
Vplyv technológie výroby destilátov na obsah biogénnych amínov
Vliv technologie výroby destilátů na obsah biogenních aminů
Abstract:
Diplomová práce Vliv technologie výroby destilátů na obsah biogenních aminů byla vypracována v letech 2018-2020 na Ústavu technologie potravin, Agronomické fakulty, Mendelovy univerzity v Brně. Literární část se zaměřila na zpracování ovoce a jiných surovin do palíren sladkých zápar, kvašení a destilaci. Dále pojednávala o legislativě v oblasti výroby lihovin. Zaměřila se na objasnění mikroflóry kvasných …moreAbstract:
The diploma thesis The Influence of Distillate Production Technology on the Content of Biogenic Amines was prepared in 2018-2020 at the Institute of Food Technology, Faculty of Agriculture, Mendel University in Brno. The literature section was focused on the processing of fruit and other raw materials into distillery sweet mash, fermentation and distillation. It also discussed legislation in the field …moreAbstract:
Diplomová práca Vplyv technológie výroby destilátov na obsah biogénnych amínov bola vypracovaná v rokoch 2018-2020 na Ústave technológie potravín, Agronomickej fakulty, Mendelovej univerzity v Brne. Literárna časť sa zamerala na spracovanie ovocia a iných surovín do liehovarských sladkých zápar, kvasenie a destiláciu. Ďalej pojednávala o legislatíve v oblasti výroby liehovín. Zamerala sa na objasnenie …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Možnosti redukce biogenních aminů produkovaných mikroorganizmy
Khatantuul Purevdorj -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Kateřina Swaczynová -
Biogenne amíny vo víne
Tereza Grančičová -
Obsah biogenních aminů v pivech z českých mikropivovarů
Aneta Hýlková -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová -
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK