Natálie Ogurková
Bachelor's thesis
Produkce biogenních aminů v přírodním sýru
Production of Biogenic Amines in Cheese
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo posoudit možnosti snížení obsahu biogenních aminů v sýrech za použití vybraných druhů mikroorganizmů. Pro tento účel byly vyrobeny modelové šarže sýrů typu gouda (1 šarže kontrolní, 1 šarže s producentem biogenních aminů a 2 šarže s odlišným potenciálním degradérem biogenních aminů), u kterých byl v průběhu 3 měsíčního zrání pozorován vliv použité kultury na obsah biogenních …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to evaluate possibilities of the reduction of biogenic amines in cheese by using the chosen kinds of microorganism. The model batches of the cheese like gouda-cheese have been made for this purpose (1 control batch, 1 batch with a producer of the biogenic amines, 2 batches with the different potential degrader of biogenic amines), where an effect of the used culture …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Ogurková, Natálie. Produkce biogenních aminů v přírodním sýru. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu
Radka FLASAROVÁ -
Současné stanovení vybraných volných aminokyselin a biogenních aminů pomocí kapalinové chromatografie
Tomáš VAVŘÍK -
Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína
Barbora IVIČIČOVÁ -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová -
Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy
Jana Žáková -
Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek
Zuzana Haasová