Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený – Mgr. Miroslav Šibrava
Mgr. Miroslav Šibrava
Bachelor's thesis
Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený
Effect of the chosen production technology on the substance composition of wine of the Traminer variety.
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá vlivem vybrané technologie výroby na látkové složení se zaměřením na fenolické a volatilní látky ve víně z odrůdy Tramín červený. V teoretické části se práce zabývá chemickým složením hroznů, chemickým složením vína a vybranými technologickými postupy. V experimentální části je popsán původ suroviny a jednotlivé technologické postupy při výrobě vína. Dále je provedena chemická …moreAbstract:
The Bachelor's thesis looks at the influence of selected production technology on the substance composition, focusing on phenolic and volatile substances in wine of the Traminer variety. In the theoretical part, the work deals with the chemical composition of the grapes, the chemical composition of the wine and selected technological processes. The experimental part describes the origin of the raw …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠIBRAVA, Miroslav. \textit{Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2021. Available from: https://theses.cz/id/a1ztdg/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Využití plynové chromatografie s hmotnostním a olfaktometrickým detektorem pro hodnocení vlivu reformulací na profil těkavých látek v potravinářských výrobcích
Tereza Fiantoková -
Sledování změn chemického složení vína během technologie výroby vína
Marie Orságová -
Chemické složení a senzorické vlastnosti domácích a komerčních ovocných destilátů
Ilona KOLLÁROVÁ -
Vliv složení válcovaného drátu a technologie výroby na finální vlastnosti pneudrátu
Jakub Ľalík -
Simulace výroby chemické buničiny ze zemědělského odpadu
Karel Škrabálek -
Chemické složení a analýza piva
Klára Sollichová -
Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny
Erika Hyblerová -
Studium výroby litiny s kuličkovým grafitem pro odlitky do extrémních podmínek
Ondřej Kočvara