Mgr. Miroslav Šibrava

Bachelor's thesis

Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený

Effect of the chosen production technology on the substance composition of wine of the Traminer variety.
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá vlivem vybrané technologie výroby na látkové složení se zaměřením na fenolické a volatilní látky ve víně z odrůdy Tramín červený. V teoretické části se práce zabývá chemickým složením hroznů, chemickým složením vína a vybranými technologickými postupy. V experimentální části je popsán původ suroviny a jednotlivé technologické postupy při výrobě vína. Dále je provedena chemická …more
Abstract:
The Bachelor's thesis looks at the influence of selected production technology on the substance composition, focusing on phenolic and volatile substances in wine of the Traminer variety. In the theoretical part, the work deals with the chemical composition of the grapes, the chemical composition of the wine and selected technological processes. The experimental part describes the origin of the raw …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta