Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený – Mgr. Miroslav Šibrava
Mgr. Miroslav Šibrava
Bachelor's thesis
Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený
Effect of the chosen production technology on the substance composition of wine of the Traminer variety.
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá vlivem vybrané technologie výroby na látkové složení se zaměřením na fenolické a volatilní látky ve víně z odrůdy Tramín červený. V teoretické části se práce zabývá chemickým složením hroznů, chemickým složením vína a vybranými technologickými postupy. V experimentální části je popsán původ suroviny a jednotlivé technologické postupy při výrobě vína. Dále je provedena chemická …viacAbstract:
The Bachelor's thesis looks at the influence of selected production technology on the substance composition, focusing on phenolic and volatile substances in wine of the Traminer variety. In the theoretical part, the work deals with the chemical composition of the grapes, the chemical composition of the wine and selected technological processes. The experimental part describes the origin of the raw …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Využití plynové chromatografie s hmotnostním a olfaktometrickým detektorem pro hodnocení vlivu reformulací na profil těkavých látek v potravinářských výrobcích
Tereza Fiantoková -
Sledování změn chemického složení vína během technologie výroby vína
Marie Orságová -
Chemické složení a senzorické vlastnosti domácích a komerčních ovocných destilátů
Ilona KOLLÁROVÁ -
Vliv složení válcovaného drátu a technologie výroby na finální vlastnosti pneudrátu
Jakub Ľalík -
Simulace výroby chemické buničiny ze zemědělského odpadu
Karel Škrabálek -
Chemické složení a analýza piva
Klára Sollichová -
Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny
Erika Hyblerová -
Studium výroby litiny s kuličkovým grafitem pro odlitky do extrémních podmínek
Ondřej Kočvara