Jan Sokol
Bachelor's thesis
Ryby - pozitiva a negativa jejich konzumace
Fish - the positives and negatives of consuming them
Abstract:
Ryby představují významnou součást živočišné říše a zásadní prvek v mnoha ekosystémech po celém světě. Tato bakalářská práce popisuje rozdělení, složení a hodnocení pozitivních a negativních aspektů konzumace sladkovodních a mořských ryb. Práce základně popisuje různorodost ryb podle druhového zařazení a jejich složení, včetně obsahu bílkovin, esenciálních lipidů, minerálních látek a vitaminů. Ryby …moreAbstract:
Fish are a significant part of the animal kingdom and an essential element in many ecosystems around the world. This bachelor's thesis describes the distribution, composition and evaluation of positive and negative aspects of consumption of freshwater and marine fish. The work basically describes the diversity of fish according to species classification and their composition, including the content …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 29. 5. 2024
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Reader: Hana Keindlová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SOKOL, Jan. \textit{Ryby - pozitiva a negativa jejich konzumace}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/a5uh0p/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Šárka Jonášová -
Tropické skořápkové plody a jejich nutriční hodnota
Terezie Baitlová -
Nutriční hodnota vybraných mořských ryb a jejich spotřeba u studentů
Lukáš Hrabě -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Modelling of toxic effects of mixtures at different levels of biological organisation
Soňa Smetanová -
Heavy metals determination in medicines
Tereza Březinová -
Analysis of selected heavy metals in tissue of fish
Kateřina Jacklová -
A Comparison of Selected Heavy Metals Concentrations in the Whole Grain of Triticum Species
Phuong Le Minh
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights