Bc. Eva Štěpanovská

Diplomová práce

Studium průběhu Maillardovy reakce

The study of Maillard reaction
Anotace:
Diplomová práce se zabývá studiem Maillardovy reakce se zaměřením na antioxidační vlastnosti vznikající během reakcí s rutinem jako antioxidantem. Teoretická část práce se věnuje popisu jednotlivých fází Maillardovy reakce, stručnému popisu vstupujících látek, metod měření antioxidačních vlastností, ovlivnění pH prostředí a použitých metod pro měření vzniklých produktů. V experimentální části byly …více
Abstract:
The thesis is aimed at studying Maillard´s reaction focusing on the determination of antioxidant properties arising during reactions using rutin as an antioxidant. The theoretical part of the work is devoted to describing the different phases of Maillard´s reaction, a brief description of the input substances, the antioxidant properties used during the experimental work, the influence of pH and the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 7. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Štěpanovská, Eva. Studium průběhu Maillardovy reakce. Pardubice, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická