Lenka PODJUKLOVÁ

Bakalářská práce

Mutageny a karcinogeny v potravinách

Mutagens and carcinogens in food
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o faktorech, které jsou hlavním rizikem vzniku rakovinných onemocnění, vlivem špatného způsobu stravování. Mezi tyto faktory spadají mutageny a karcinogeny v potravinách, práce se však zabývá i volnými radikály, které nemusí být hlavní příčinou, ale také mají na vznik CA onemocnění určitý vliv stejně jako nadměrný přívod tuků či nedostatečná konzumace potravin obsahující …více
Abstract:
The thesis deals with factor, which are the main risk of cancer due to wrong diet. These factors include mutagens and carcinogens in food, but this thesis also deals with free radicals, which may not be the main cause, but they have also affect on the formation of CA diseases as well as excessive fat intake or inadequate consumpiton of food containing protective substances. The thesis deals with cancer …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 11. 2011
Zveřejnit od: 30. 11. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Doc. RNDr. Kateřina Malachová, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

PODJUKLOVÁ, Lenka. Mutageny a karcinogeny v potravinách. Ostrava, 2011. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.11.2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 30. 11. 2011 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Biologie / Experimentální biologie