Spektrofotometrická a koloristická charakterizace barevnosti vín z oblasti Bzenec – Bc. Tereza Hůsková
Bc. Tereza Hůsková
Diplomová práce
Spektrofotometrická a koloristická charakterizace barevnosti vín z oblasti Bzenec
Spectrophotometric and colouristic characterization of the colour of selected wines from Bzenec region
Anotace:
Diplomová práce se zabývá charakterizací barevnosti vín z oblasti Bzenec za použití spektrofotometrických a koloristických metod. Mimo samotnou charakteristiku a popis bílých a červených vín a jejich výroby, popisuje teoretická část révu vinnou, jakožto hlavní surovinu pro výrobu vína a také její chemické a fyzikální vlastnosti, mezi které se řadí již zmiňovaná barevnost. Barevnost vína je způsobena …víceAbstract:
This diploma thesis investigates the colors of wines from the Bzenec area using spectrophotometric and colouristic methods. In addition to the characteristics and description of white and red wines and their production, theoretical part describes the vine as the main raw material for the wine production and also chemical and physical properties of vine which includes the color. The color is caused …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hůsková, Tereza. Spektrofotometrická a koloristická charakterizace barevnosti vín z oblasti Bzenec. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Používané metody pro stanovení termolabilních bílkovin v procesu výroby vína a jejich srovnání
Radomír Hodeček -
Analytické metody použité při odhalování identity vína
Martina Franzeová -
Výroba vína je umění - servírování je věda
Jan Pavlíček -
Nové metody výroby sazenic révy vinné (Vitis vinifera)
Radim ZUKAL -
Vliv různých metod zákvasů révových moštů na jakost vína
Jan Koubek -
Vliv různých metod zákvasů révových moštů na jakost vína
Jan Koubek -
El cuento de José María Sánchez Silva Marcelino Pan y Vino en el contexto del nacional catolicismo
Leona Brunclíková -
Vino a vinařství v rozvoji regionu (přeshraniční srovnání mikroregionu Hodonínsko a Skalického vinohradnického rajónu)
Zuzana Budinská