Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček – Bc. Iveta Daňková
Bc. Iveta Daňková
Master's thesis
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
The effect of white cheese and Dutch type cheese mixtures on the properties of processed cheese sauce
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá vlivem směsi holandského sýra a bílého sýra zrajícího v solném nálevu na konzistenci tavených sýrových omáček. V teoretické části je popsána základní charakteristika tavených sýrů a tavených sýrových omáček, suroviny na jejich výrobu, samotná výroba a vliv použitého přírodního sýra na výsledný produkt. V praktické části bylo vyrobeno 7 modelových vzorků tavených sýrových omáček …viacAbstract:
The thesis investigates the influence of a mixture of Dutch type cheese and white brined cheese on the consistency of processed cheese sauces. The theoretical part describes the basic characteristics of processed cheese and processed cheese sauces, the raw materials for their production, the production itself and the influence of the used natural cheeses on the final product. In the practical part …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Daňková, Iveta. Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Food Technology / -
Práce na příbuzné téma
-
Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Technologie výroby a hodnocení jakostních parametrů bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Vliv doby prozrálostí vybraných sýrů zrajících v solném nálevu na konzistenci tavených sýrů
Milan Bartoš -
Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu
Petra Válková -
Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech
Anna HŮĎOVÁ -
Vliv sterilačního záhřevu na jakost tavených sýrů a tavených sýrových omáček
Marie Škubníková -
Vliv vybraných fykokoloidů a dvoustupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček
Kristýna Vinklárková