Extrakce označení přídavných látek z obalů potravin – Bc. Martin ŠÍP
Bc. Martin ŠÍP
Master's thesis
Extrakce označení přídavných látek z obalů potravin
Extraction of additives from food labels
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo ověřit možnost využití knihovny Tesseract OCR (či jiné knihovny) pro optické rozpoznávání znaků v úloze automatického rozpoznávání přídavných látek z fotografií složení potravin. Výstupem práce je mimo jiné mobilní aplikace, která dokáže automaticky rozpoznávat přídavné látky přímo z fotografie složení potraviny. V textu práce je popsána problematika optického rozpoznávání …moreAbstract:
The main goal of this work was to prove, whether it was possible to use optical character recognition library Tesseract OCR (or its alternative) in the task of extraction of food additives from food labels. The outcome of this work is, among other things, a mobile application, which is able to automatically extract food additives from photographs of food labels. The thesis describes the techniques …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Nykl, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠÍP, Martin. Extrakce označení přídavných látek z obalů potravin. Plzeň, 2019. diplomová práce (Ing.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta aplikovaných věd
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta aplikovaných vědVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
University of West Bohemia
Faculty of Applied SciencesMaster programme / field:
Computer Science and Engineering / Software Engineering
Theses on a related topic
-
Povrchově aktivní látky v potravinářské technologii
Bohdana HOLÁŇOVÁ -
Optické rozpoznávání znaků
Pavel Pokorný -
Analýza optického rozpoznávání znaků
Ferenc Docsa -
Systém syntézy řeči založený na optickém rozpoznávání znaků v programovém prostředí LabVIEW
Tobiáš Petrůj -
Rozpoznávání grafických značek v dokumentech
Ivan Hochman -
Metody hlubokeho učení pro rozpoznávání dialogových aktů s využitím vizuální informace
Jiří MARTÍNEK -
Detekce a rozpoznávání SPZ
Michael BOSÁK -
Rozpoznávání textu v komixech
Lukáš VLČEK