Způsoby jímání aromatických látek při zahušťování ovocných šťáv – Ing. Drahomíra ONDRUŠÍKOVÁ
Ing. Drahomíra ONDRUŠÍKOVÁ
Bachelor's thesis
Způsoby jímání aromatických látek při zahušťování ovocných šťáv
Methods of Collecting Aromatic Compounds During the Thickening Process of Fruit Juices
Abstract:
Bakalářská práce pojednává o způsobech jím¨ání aromatických látek při zpracovávání ovoce. Nejdříve jsou podrobněji rozepsány chemické složky ovoce a poté se práce věnuje zastoupení aromatických látek u nejběžnějších druhů ovoce, jejich získávání a využití a konečně samotnému jímání. Závěrečná část je věnována principůma metodám stanovení aromatických látek.Abstract:
A bachelor´s thesis is about a methods of collecting aromatic compounds during the zhickening fruits. The chemical compounds of fruits are mentioned in details in the first part, the next part deals with the aromatic components as representatives of the most common kinds of fruits, how to get the aromatic compounds from the fruits juices and how to use it and finnaly deals with the own collecting. …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ONDRUŠÍKOVÁ, Drahomíra. \textit{Způsoby jímání aromatických látek při zahušťování ovocných šťáv}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/aeqfkc/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ONDRUŠÍKOVÁ, Drahomíra. Způsoby jímání aromatických látek při zahušťování ovocných šťáv. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Mikrobiologická analýza ovocných šťáv v závislosti na technologickém ošetření
Gabriel Slanicay -
Soudobé metody konzervace ovocných štáv
Martin KOS -
Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Michala Sedláčková -
Sekundární aromatické látky v alkoholických nápojích v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Eva Sedláčková -
Aromatické látky u Sauvignonu blanc a ovlivnění jejich obsahu agrotechnickými zásahy
Roman Šmíd