Bc. Kateřina Holá
Master's thesis
Hygienická kvalita mléka
The hygiene quality of milk
Abstract:
Tato práce se zabývá hygienickou kvalitou mléka, možnosti jeho ovlivnění ve stáji v procesu chovu i při jeho získávání. Teoretická část podrobně popisuje jednotlivé složky mléka, jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy a zaměřuje se na hygienu získávání mléka před i po dojení. Dále je zde popsáno tepelné ošetření mléka, včetně onemocnění skotu, které ovlivňuje mléčnou užitkovost. V praktické části se …moreAbstract:
This work deals with the hygienic quality of milk, the possibilities of its influence in the barn in the process of breeding and in its acquisition. The theoretical part describes in detail the various components of milk, such as proteins, fats, carbohydrates and focuses on hy-giene of the milk before and after milking. There is also described heat treatment of milk, including cattle diseases that …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček
- Reader: Zdeněk Pospíšil, externi
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Kvalita života rodiny pečující o člena s těžkým zdravotním postižením - s psychotickým onemocněním Zadané téma anglicky Quality of life of families caring for a member with severe disability - a psychotic disease
Miriam ŠNAPKOVÁ -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Optimalizace tepelného ošetření při výrobě potravin
Barbora Černá -
Vliv složení potravin na dosažení požadovaného tepelného ošetření
Adéla Janků -
Faktory ovlivňující složení kozího mléka a jeho technologické vlastnosti
Klára Kubečková -
Vliv změny technologie ustájení a výživy na užitkovost, složení mléka a zdraví dojnic
Lucie Kobalčíková -
Vlivy působící na složení kozího mléka
Lenka PECOVÁ -
Vliv změny technologie ustájení a výživy na užitkovost, složení mléka a zdraví dojnic
Lucie Kobalčíková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights