Hodnocení profilu biogenních aminů při výrobě sladu – Bc. Filip Petroš
Bc. Filip Petroš
Diplomová práce
Hodnocení profilu biogenních aminů při výrobě sladu
Biogenic amines profile evaluation during malting
Anotace:
Biogenní aminy jsou bioaktivní látky vyskytující se v živých systémech jako součást metabolických drah. Při výrobě potravin se uplatňuji některé druhy mikroorganismů, které mohou tvořit biogenní aminy. Dalším zdrojem v potravinách může být kontaminující mikrobiota. Vysoký obsah biogenních aminů může u citlivých osob vyvolat zdravotní potíže. Z tohoto důvodu je výskyt těchto látek v potravinách sledován …víceAbstract:
Biogenic amines are bioactive substances occurring in living systems as part of metabolic pathways. In food production are used some types of microorganisms, which can produce biogenic amines. Another source of biogenic amines in food can be contaminating microbiota. However, high content of biogenic amines can cause health problems in sensitive individuals. For this reason, the occurrence of these …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Petroš, Filip. Hodnocení profilu biogenních aminů při výrobě sladu. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Systém celoživotního vzdělávání v oblasti myslivosti v České republice
Eduard Slad -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát -
Slad jako zdroj biogenních aminů
Petra Machalová -
Slad, pivovarské mláto a možnosti jejich využití v pekárenské výrobě
Hana Koubková -
Systém školství v ČR a jeho financování
Eduard Slad -
Jakostní požadavky na slad
Barbora Kaiserová -
Porovnání cukernatosti komerčního sladu a sladu připraveného v laboratoři
Kristýna NOVÁ -
Sledování fermentability sladin u vybraných druhů sladů
Emílie Zárubová