Kateřina SOPUCHOVÁ, DiS.

Bakalářská práce

Zdravotní a nutriční významnost pepře

Health and Nutritional Significance of Black Pepper
Anotace:
Tato bakalářská práce podrobně zkoumá různé aspekty pepře, jednoho z nejčastěji používaných koření, a jeho vliv na lidský organismus. V teoretické části je prezentována základní charakteristika a historie pepře, jsou zde popsány hlavní druhy pepřovníků. Tato část také zahrnuje informace o jiných kořeních nesoucích název "pepř". Podrobně jsou rozebrány chemické složky černého pepře, jako je piperin …více
Abstract:
This bachelor's thesis extensively examines various aspects of pepper, one of the most commonly used spices, and its impact on the human body. The theoretical part presents the basic characteristics and history of pepper, describing the main types of pepper plants. This section also includes information about other spices bearing the name "pepper." The chemical components of black pepper, such as piperine …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Nadezhda Borzenko

Citační záznam

Jak správně citovat práci

SOPUCHOVÁ, Kateřina. Zdravotní a nutriční významnost pepře. Ostrava, 2024. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.