Martin Kerlín

Bachelor's thesis

Možnosti snížení obsahu mastných kyselin v olejích a esterech

The possibilities of decrease of free fatty acids in oil and esters
Abstract:
Práce se zabývá možností snížení obsahu mastných kyselin v olejích a esterech pomocí kyselé transesterifikace. V teoretické části byla popsána transesterifikace a esterifikace, použité suroviny, různé druhy katalýzy (homogenní, heterogenní a enzymatická) a použité analytické metody. Bylo popsáno měření čísla kyselosti, jodového čísla a stanovení obsahu esterů, monoglyceridů, diglyceridů a triglyceridů …more
Abstract:
The work deals with the possibilities of reducing the content of fatty acids in oils and esters by acid transesterification. The theoretical part describes the transesterification and esterification, raw materials used, various types of catalysis (homogeneous, heterogeneous and enzymatic) and analytical methods used. Measurement of acid number, iodine number and determination of esters, monoglycerides …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 6. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Martin Hájek, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kerlín, Martin. Možnosti snížení obsahu mastných kyselin v olejích a esterech. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická