Martin Kerlín

Bachelor's thesis

Možnosti snížení obsahu mastných kyselin v olejích a esterech

The possibilities of decrease of free fatty acids in oil and esters
Anotácia:
Práce se zabývá možností snížení obsahu mastných kyselin v olejích a esterech pomocí kyselé transesterifikace. V teoretické části byla popsána transesterifikace a esterifikace, použité suroviny, různé druhy katalýzy (homogenní, heterogenní a enzymatická) a použité analytické metody. Bylo popsáno měření čísla kyselosti, jodového čísla a stanovení obsahu esterů, monoglyceridů, diglyceridů a triglyceridů …viac
Abstract:
The work deals with the possibilities of reducing the content of fatty acids in oils and esters by acid transesterification. The theoretical part describes the transesterification and esterification, raw materials used, various types of catalysis (homogeneous, heterogeneous and enzymatic) and analytical methods used. Measurement of acid number, iodine number and determination of esters, monoglycerides …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2022
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Martin Hájek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kerlín, Martin. Možnosti snížení obsahu mastných kyselin v olejích a esterech. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická