Stanovení inhibičních účinků mastných kyselin se střední délkou řezězce na vybrané bakterie – Jolana Richterová
Jolana Richterová
Bachelor's thesis
Stanovení inhibičních účinků mastných kyselin se střední délkou řezězce na vybrané bakterie
Determination of inhibitory activity of medium-chain fatty acids towards selected bacteria
Abstract:
Cílem práce bylo stanovit inhibiční aktivitu mastných kyselin se střední délkou řetězce (MCFAs) vůči Salmonella enteritidis 147/7F4, S. typhimurium K3, Enterococcus cecorum CCM 4385, E. faecium CCM 6226, Staphylococcus aures ATCC 29213, S. aureus ATCC 43300.Za minimální inhibiční koncentraci (MIC) bylo považováno množství aditiva, které způsobilo 80% úbytek růstu bakterií v porovnání s kontrolou. Inhibiční …moreAbstract:
The main focus of this bachleor thesis is on determination of the minimal inhibitory concentrations of medium chain fatty acids against selected bacteria, namely Salmonella enteritidis 147/7F4, S. typhimurium K3, Enterococcus cecorum CCM 4385, E. faecium CCM 6226, Staphylococcus aures ATCC 29213, S. aureus ATCC 43300. The minimal inhibitory concentration was determined by microdilution method, by comparing …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
- Reader: Lucie Malá, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
RICHTEROVÁ, Jolana. \textit{Stanovení inhibičních účinků mastných kyselin se střední délkou řezězce na vybrané bakterie}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/ao9ktv/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
In vitro growth-inhibitory effect of medicinal plants used in Cambodian traditional medicine for treatment of diarrhoea against intestinal bacterial pathogens
Marie Koryťáková -
In vitro growth-inhibitory effect of essential oils from spices against Bacillus cereus in vapor phase
Jan Gábor -
Stanovení antibakteriální aktivity olejů s obsahem mastných kyselin se střední délkou řetězce.
Lucie Malá -
Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií
Petra DANIŠOVÁ -
Účinek kyseliny kaprylové na vybrané kmeny bakterií
Eva KAŠPÁRKOVÁ -
Antibakteriální účinky rostlinných olejů s obsahem mastných kyselin o střední délce řetězce
Klára Laloučková -
Purifikace a přiřazení NMR frekvencí N-terminální domény podjednotky delta RNA polymerasy bakterie Staphylococcus aureus
Markéta Petrůjová -
Periplazmatické proteiny rodiny CusF vázající měď z bioloužicí bakterie <I>Acidithiobacillus ferrooxidans</I>
Jitka Vechetová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights