Stanovení inhibičních účinků mastných kyselin se střední délkou řezězce na vybrané bakterie – Jolana Richterová
Jolana Richterová
Bachelor's thesis
Stanovení inhibičních účinků mastných kyselin se střední délkou řezězce na vybrané bakterie
Determination of inhibitory activity of medium-chain fatty acids towards selected bacteria
Anotácia:
Cílem práce bylo stanovit inhibiční aktivitu mastných kyselin se střední délkou řetězce (MCFAs) vůči Salmonella enteritidis 147/7F4, S. typhimurium K3, Enterococcus cecorum CCM 4385, E. faecium CCM 6226, Staphylococcus aures ATCC 29213, S. aureus ATCC 43300.Za minimální inhibiční koncentraci (MIC) bylo považováno množství aditiva, které způsobilo 80% úbytek růstu bakterií v porovnání s kontrolou. Inhibiční …viacAbstract:
The main focus of this bachleor thesis is on determination of the minimal inhibitory concentrations of medium chain fatty acids against selected bacteria, namely Salmonella enteritidis 147/7F4, S. typhimurium K3, Enterococcus cecorum CCM 4385, E. faecium CCM 6226, Staphylococcus aures ATCC 29213, S. aureus ATCC 43300. The minimal inhibitory concentration was determined by microdilution method, by comparing …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
- Oponent: Lucie Malá, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RICHTEROVÁ, Jolana. \textit{Stanovení inhibičních účinků mastných kyselin se střední délkou řezězce na vybrané bakterie}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/ao9ktv/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
In vitro growth-inhibitory effect of medicinal plants used in Cambodian traditional medicine for treatment of diarrhoea against intestinal bacterial pathogens
Marie Koryťáková -
In vitro growth-inhibitory effect of essential oils from spices against Bacillus cereus in vapor phase
Jan Gábor -
Stanovení antibakteriální aktivity olejů s obsahem mastných kyselin se střední délkou řetězce.
Lucie Malá -
Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií
Petra DANIŠOVÁ -
Účinek kyseliny kaprylové na vybrané kmeny bakterií
Eva KAŠPÁRKOVÁ -
Antibakteriální účinky rostlinných olejů s obsahem mastných kyselin o střední délce řetězce
Klára Laloučková -
Purifikace a přiřazení NMR frekvencí N-terminální domény podjednotky delta RNA polymerasy bakterie Staphylococcus aureus
Markéta Petrůjová -
Proteomická analýza extracelulárního extraktu rezidentní bakterie kožního mikrobiomu Staphylococcus epidermidis a jeho vliv na multirezistentní Acinetobakter baumannii.
Andrea Hugyivárová
Názov
Vložil
Vložené
Práva