Stanovení vybraných fyzikálně chemických vlastností másla a roztíratelných tuků – Bc. Tereza Kučerová
Bc. Tereza Kučerová
Master's thesis
Stanovení vybraných fyzikálně chemických vlastností másla a roztíratelných tuků
Determination of selected physicochemical properties of butter and fat spread
Abstract:
V diplomové práci bylo analyzováno celkem 5 druhů másel a 5 druhů roztíratelných tuků, které byly zakoupeny v běžné tržní síti. Cílem bylo stanovení vybraných fyzikálně chemických vlast-ností. Při měření texturních parametrů byly u vzorků másel a roztíratelných tuků vyhodnoceny velmi podobné výsledky. Pomocí diferenční skenovací kalorimetrie (DSC) byly u másel pozoro-vány píky tání odpovídající středně …moreAbstract:
In the diploma thesis, were analyzed a total of 5 types of butter and 5 types of spreadable fats, which were purchased in a common market network. The aim was to determine selected physico-chemical properties. When measuring textural parameters, very similar results were evaluated for butter and spreadable fat samples. By using differential scanning calorimetry (DSC) melting peaks were observed in …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUČEROVÁ, Tereza. \textit{Stanovení vybraných fyzikálně chemických vlastností másla a roztíratelných tuků}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/aoaqjm/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kučerová, Tereza. Stanovení vybraných fyzikálně chemických vlastností másla a roztíratelných tuků. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv způsobu pořízení majetku na výsledek hospodaření společnosti
Jana Maslo -
Fortifying Digital Evidence Integrity: A Forensic-Ready Software Approach with Distributed Protection
Dávid Maslo -
Multi-Platform Library for Communication with Payment Terminal
Dávid Maslo -
Vplyv monetárnej politiky na stavebný priemysel
Frederik Maslo -
Dopad monetárnej politiky Českej národnej banky na automobilový priemysel
Frederik Maslo -
Pomazánkové máslo a regulace EU: autenticita, nacionalismus a politický konflikt
Markéta Vítová -
Reasons for rejection of derogation of the Internal Market of EU for 'pomazánkové máslo'
Martin MACH