Michaela Novotná
Bakalářská práce
Sociologie jídla - veganství.
The sociology of food focused on veganism.
Anotace:
Cílem bakalářské práce je analyzovat strávníky, kteří se hlásí k veganství. Práce se zaměří na důvody vedoucí ke změně životního stylu, zda jde o důvody morální či zdravotní. Dále se zaměří na reakce okolí a rodiny, jídelníček respondentů a zda veganství ovlivnilo dosavadní způsob života respondentů. Práce představuje empirické šetření s použitím kvalitativního etnografického výzkumu, který je zpracován …víceAbstract:
The aim of the thesis is to analyze diners who inclinate to veganism. Thesis will focus on the reasons to change their lifestyle, whether it is for moral or health reasons. Furthermore, the thesis will focus on the reactions of their surrounding people and their family, dining menu and whether veganism affected the way of life of the respondents. The thesis presents empirical investigation using a …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 12. 2016
Identifikátor:
http://evskp.uhk.cz/eB9348
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 1. 2017
- Vedoucí: PhDr. Michal Tošner, Ph.D.
- Oponent: doc. Milan Tuček, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Hradec KrálovéUniverzita Hradec Králové
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Sociologie / Sociologie obecná a empirická
Práce na příbuzné téma
-
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera -
Quantification of Food Loss and Food Waste in the Philippines
Anieluz Concepcion PASTOLERO -
Food self-sufficiency relation to the level of countries food security
Pavel Samoilenko -
Sustainable practices in vegan restaurants in Yogyakarta regarding food sourcing, food packaging and waste
Bianka ORENDÁŠOVÁ -
Influence of contaminants in food contact materials on sensory properties of food.
Dafni Gkizi -
Factors Influencing Food Choice Among Young Generation (comparison of Czechia and Russia in a case of food shopping)
Aleksei Rinchinov
Název
Vložil
Vloženo
Práva