Valérie Hrašková

Bachelor's thesis

Akrylamid v kávě a kávovinách

Acrylamide in Coffee and Coffee Substitutes
Anotácia:
Práce se věnuje kávě, kávovinám, jejich tradičnímu způsobu pražení a pražení kávy za nižších teplot. Další část je věnována vzniku akrylamidu při procesu pražení, jeho zdravotním rizikům a možnostem jeho eliminace. Je zde popsán i vliv přípravy kávy na obsah akrylamidu.
Abstract:
This work deals with the coffee, coffee substitutes and their roasting by traditional method and also by low temperature roasting method. Another part is dedicated to acrylamide formation during the roasting process, its health risks and possibilities of prevention or post process elimination of acrylamide. There is also described the effect of the coffee preparation way on the acrylamide content.
 

Kľúčové slová

Káva kávoviny pražení akrylamid
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 7. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 23. 8. 2016
  • Vedúci: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hrašková, Valérie. Akrylamid v kávě a kávovinách. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs