Valérie Hrašková
Bakalářská práce
Akrylamid v kávě a kávovinách
Acrylamide in Coffee and Coffee Substitutes
Anotace:
Práce se věnuje kávě, kávovinám, jejich tradičnímu způsobu pražení a pražení kávy za nižších teplot. Další část je věnována vzniku akrylamidu při procesu pražení, jeho zdravotním rizikům a možnostem jeho eliminace. Je zde popsán i vliv přípravy kávy na obsah akrylamidu.Abstract:
This work deals with the coffee, coffee substitutes and their roasting by traditional method and also by low temperature roasting method. Another part is dedicated to acrylamide formation during the roasting process, its health risks and possibilities of prevention or post process elimination of acrylamide. There is also described the effect of the coffee preparation way on the acrylamide content.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 7. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 8. 2016
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hrašková, Valérie. Akrylamid v kávě a kávovinách. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kávoviny náhražka kávy nebo něco navíc ?
Jana Kubalová -
Pozitivní a negativní význam akrylamidu v pekařských výrobcích
Barbora Hromasová -
Káva a její sociokulturní aspekty
Vendula Hrušková -
Káva jako módní trend
Tereza Holotíková -
Poctivá káva, neohoblované desky, domácí cheesecake: "hipsterizace" v lokálním kontextu
Pavla Kalusová -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková -
Analýza marketingového mixu společnosti Obývák – bistro & káva
Jana Fiala