Vliv eikosapentaénové a dokosahexaénové kyseliny na vybrané ukazatele zánětu u prasat. – Bc. Simona Valášková
Bc. Simona Valášková
Diplomová práce
Vliv eikosapentaénové a dokosahexaénové kyseliny na vybrané ukazatele zánětu u prasat.
An influence of eicosapentaenoic and docosahexaenoic acid on selected indicators of pig´s inflammation
Anotace:
Cílem mé diplomové práce bylo ověřit, zda polynenasycené mastné kyseliny s dlouhým řetězcem mají vliv na vybrané ukazatele zánětu u modelového organismu. Experiment byl proveden na 32 křížencích prasat Large white x Landrase, kteří byli krmeni směsí s přídavkem 2,5 % rybího, resp. palmového oleje. Po uplynutí 70denního výkrmu došlo k aplikaci lipopolysacharidu pro vyvolání zánětlivé reakce. Následně …víceAbstract:
The aim of my thesis was to verify, if long chain polyunsaturated ndicators of inflammation in pigs.fatty have an influence on selected inflammatory indicators of the model organism. The experiment was applied to 32 crossbreed pigs Large White x Landrace, which were feeded with the mix with the supplement of 2,5 % fish oil, respectively palm oil. After 70 days of fattening the lipopolysaccharide was …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie