Pavla Fialová

Bakalářská práce

Využití bakterií mléčného kysání s probiotickými účinky ve výrobě čerstvých sýrů

Use of lactic acid bacteria with probiotic effects in the production of fresh cheeses
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na charakteristiku bakterií mléčného kysání a jejich využití především v mlékárenském průmyslu. Jsou zde také charakterizovány prebiotika a bakterie mléčného kysání s probiotickými účinky, jinak zvané probiotika. Probiotika mohou působit na lidské zdraví řadou pozitivních účinků. Je zde také popsáno využití probiotik i v okolních státech. Následně jsou zde uvedeny …více
Abstract:
This bachelor thesis focuses on characteristics of lactic acid bacteria and its use mainly in the dairy industry. It also includes characteristic of prebiotics and lactic acid bacteria with probiotic effects, otherwise known as probiotics. Probiotics can have a number of positive effects on human health. The thesis describes use of probiotics in the surrounding states, observes the demands placed …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Roman Pytel
  • Oponent: Lenka Pohlodková, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma