Využití bakterií mléčného kysání s probiotickými účinky ve výrobě čerstvých sýrů – Pavla Fialová
Pavla Fialová
Bakalářská práce
Využití bakterií mléčného kysání s probiotickými účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Use of lactic acid bacteria with probiotic effects in the production of fresh cheeses
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na charakteristiku bakterií mléčného kysání a jejich využití především v mlékárenském průmyslu. Jsou zde také charakterizovány prebiotika a bakterie mléčného kysání s probiotickými účinky, jinak zvané probiotika. Probiotika mohou působit na lidské zdraví řadou pozitivních účinků. Je zde také popsáno využití probiotik i v okolních státech. Následně jsou zde uvedeny …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses on characteristics of lactic acid bacteria and its use mainly in the dairy industry. It also includes characteristic of prebiotics and lactic acid bacteria with probiotic effects, otherwise known as probiotics. Probiotics can have a number of positive effects on human health. The thesis describes use of probiotics in the surrounding states, observes the demands placed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Roman Pytel
- Oponent: Lenka Pohlodková, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita a rozsah mléčných výrobků se zaměřením na sýry
Šárka Horváthová