Bc. Pavla MIROŠOVÁ

Diplomová práce

Stanovení těkavých látek ve vybraných typech nefermentovaných čajů metodou GC-MS

Determination of Volatile Compounds in Several Types of Non-Fermented Teas by GC-MS.
Anotace:
Volné těkavé látky a jejich zastoupení v čaji mají zásadní vliv na jeho výsledné aroma a představují tak zásadní ukazatel jeho senzorické kvality. Tyto látky vybraných druhů nefermentovaného zeleného čaje byly získány pomocí dvou extrakčních metod, kterými byly destilace vodní parou a simultánní destilace-extrakce, a identifikovány metodou strukturní analýzy GC-MS. Na základě získaných výsledků bylo …více
Abstract:
Content of the volatile flavour compounds in tea plays a major role in its specific aroma, which also essentially contribute to sensory quality of made tea. These volatiles of pre-selected types of unfermented green teas were extracted by using the hydrodistillation and simultaneous distillation-extraction techniques and investigated by GC-MS. On the basis of achieved results the comparison between …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zveřejnit od: 2. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MIROŠOVÁ, Pavla. Stanovení těkavých látek ve vybraných typech nefermentovaných čajů metodou GC-MS. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma