Význam vybraných biologicky aktívnych látok na zdravie človeka – Katarína Koczková
Katarína Koczková
Bakalářská práce
Význam vybraných biologicky aktívnych látok na zdravie človeka
Vliv vybraných biologicky aktivních látek na zdraví člověka
Anotace:
Tato bakalářská práce je literární rešerší k tématu "Vliv vybraných biologicky aktivních látek na zdraví člověka"s hlavním zaměřením na biologicky aktivní látky v potravinách, které jsou důležité pro zdraví mozku. Práce poskytuje přehled literatury z nejnovějších výzkumů o mastných kyselinách, polyfenolech, flavonoidech, vitamínu B, vitaminu D a ostatních skupin biologicky aktivních látek, se zaměřením …víceAbstract:
This bachelor thesis is a literary research on „ Effect of selected biologically active compounds on human health“ and focusses mainly on biologically active compounds of food significant for healthy brain. This work provides an overview of the latest research on fatty acids, polyphenols, flavonoids, vitamins B, vitamin D and other groups of biologically active compounds, focusing on their characteristics …víceAbstract:
Táto bakalárska práca je literárnou rešeršou k téme ,,Vplyv vybraných biologicky aktívnych látok na zdravie človeka“ s hlavným zameraním na biologicky aktívne látky v potravinách, ktoré sú dôležité pre zdravie mozgu. Práca poskytuje prehľad literatúry z najnovších výskumov o mastných kyselinách, polyfenoloch, flavonoidoch, vitamíne B, vitamíne D a ostatných skupín biologicky aktívnych látok, so zameraním …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
New biologically active compounds based on pyrazolo[1,5-a]pyrimidine and its isosteres
Michaela Hylsová -
Formulation and performance testing of biologically active compounds
Lucie Mašková -
Utilization of transition metal carbides for electrochemical detection of biologically active compounds
Phuong Thao Ngoová -
The effect of biologically active compounds and modified plastic surfaces on mammalian cells
Lucie Peterková -
The preparation of non-thermal plasma-treated polysaccharide films as potential carriers of biologically active compounds
Adeliya Rakhimzhanova -
Preparation of submicron particles and nanoparticles of biologically active compounds using supercritical fluid
Petr Stuchlík -
Study of natural biologically active compounds in crop and food employing progressive analytical methods
Anna Hurajová -
Biologically Active Compounds in Medicinal Plants
Apurva Bhave