Význam vybraných biologicky aktívnych látok na zdravie človeka – Katarína Koczková
Katarína Koczková
Bachelor's thesis
Význam vybraných biologicky aktívnych látok na zdravie človeka
Vliv vybraných biologicky aktivních látek na zdraví člověka
Abstract:
Tato bakalářská práce je literární rešerší k tématu "Vliv vybraných biologicky aktivních látek na zdraví člověka"s hlavním zaměřením na biologicky aktivní látky v potravinách, které jsou důležité pro zdraví mozku. Práce poskytuje přehled literatury z nejnovějších výzkumů o mastných kyselinách, polyfenolech, flavonoidech, vitamínu B, vitaminu D a ostatních skupin biologicky aktivních látek, se zaměřením …moreAbstract:
This bachelor thesis is a literary research on „ Effect of selected biologically active compounds on human health“ and focusses mainly on biologically active compounds of food significant for healthy brain. This work provides an overview of the latest research on fatty acids, polyphenols, flavonoids, vitamins B, vitamin D and other groups of biologically active compounds, focusing on their characteristics …moreAbstract:
Táto bakalárska práca je literárnou rešeršou k téme ,,Vplyv vybraných biologicky aktívnych látok na zdravie človeka“ s hlavným zameraním na biologicky aktívne látky v potravinách, ktoré sú dôležité pre zdravie mozgu. Práca poskytuje prehľad literatúry z najnovších výskumov o mastných kyselinách, polyfenoloch, flavonoidoch, vitamíne B, vitamíne D a ostatných skupín biologicky aktívnych látok, so zameraním …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
New biologically active compounds based on pyrazolo[1,5-a]pyrimidine and its isosteres
Michaela Hylsová -
Utilization of transition metal carbides for electrochemical detection of biologically active compounds
Phuong Thao Ngoová -
The effect of biologically active compounds and modified plastic surfaces on mammalian cells
Lucie Peterková -
The preparation of non-thermal plasma-treated polysaccharide films as potential carriers of biologically active compounds
Adeliya Rakhimzhanova -
Formulation and performance testing of biologically active compounds
Lucie Mašková -
Preparation of submicron particles and nanoparticles of biologically active compounds using supercritical fluid
Petr Stuchlík -
Study of natural biologically active compounds in crop and food employing progressive analytical methods
Anna Hurajová -
Biologically Active Compounds in Medicinal Plants
Apurva Bhave