Živná média v mikrobiologii - historie a současností – Bc. Zbyněk Řehák
Bc. Zbyněk Řehák
Bachelor's thesis
Živná média v mikrobiologii - historie a současností
Nutrient media in microbiology - Past and Present
Abstract:
Práce je věnována historii kultivačních médií i historii mikrobiologie jako takové. Popisuje vývoj tohoto vědního oboru se zaměřením na kultivační média a významné objevy v tomto odvětví. Dále se věnuje specifickým mikroorganismům společně s jejich stanovením a neméně důležitou situací trhu v oblasti kultivačních médií v České republice.Abstract:
The thesis is dedicated to the history of culture media and history of microbiology as well. It describes the development of this discipline with a focus on culture media and significant discoveries in this sector. It also discusses specific microorganisms along with their determination and equally important market situation on the field of culture media in the Czech republic.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 6. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 24. 8. 2016
- Supervisor: Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Řehák, Zbyněk. Živná média v mikrobiologii - historie a současností. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Special Chemical and Biological Programmes / Clinical Biology and Chemistry
Theses on a related topic
-
Imunochemická a mikrobiologická metoda stanovení plazmatických a erytrocytárních folátů a vliv přítomnosti antifolátových terapeutik
Michal Řiháček -
Mikrobiologická kvalita čerstvých bylin dovážených ze třetích zemí
Lucie Bergová -
Mikrobiologická rizika u farmářských sýrů vyráběných z kozího mléka
Kristýna Chybová -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Mikrobiologická kvalita balené vody v závislosti na podmínkách skladování
Hana Kurková -
Stanovení mikrobiologické kvality pekárenských výrobků
Eva Křenková -
Stanovení mikrobiologického složení substrátu pro hlívu s ohledem na výskyt škodlivé houby Trichoderma pleuroti.
Šárka Hájková -
Stanovení plísní a mykotoxinů ve vybraných potravinách
Adéla Hendrychová