Živná média v mikrobiologii - historie a současností – Bc. Zbyněk Řehák
Bc. Zbyněk Řehák
Bakalářská práce
Živná média v mikrobiologii - historie a současností
Nutrient media in microbiology - Past and Present
Anotace:
Práce je věnována historii kultivačních médií i historii mikrobiologie jako takové. Popisuje vývoj tohoto vědního oboru se zaměřením na kultivační média a významné objevy v tomto odvětví. Dále se věnuje specifickým mikroorganismům společně s jejich stanovením a neméně důležitou situací trhu v oblasti kultivačních médií v České republice.Abstract:
The thesis is dedicated to the history of culture media and history of microbiology as well. It describes the development of this discipline with a focus on culture media and significant discoveries in this sector. It also discusses specific microorganisms along with their determination and equally important market situation on the field of culture media in the Czech republic.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 8. 2016
- Vedoucí: Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Řehák, Zbyněk. Živná média v mikrobiologii - historie a současností. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Klinická biologie a chemie
Práce na příbuzné téma
-
Imunochemická a mikrobiologická metoda stanovení plazmatických a erytrocytárních folátů a vliv přítomnosti antifolátových terapeutik
Michal Řiháček -
Mikrobiologická kvalita čerstvých bylin dovážených ze třetích zemí
Lucie Bergová -
Mikrobiologická rizika u farmářských sýrů vyráběných z kozího mléka
Kristýna Chybová -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Mikrobiologická kvalita balené vody v závislosti na podmínkách skladování
Hana Kurková -
Stanovení mikrobiologické kvality pekárenských výrobků
Eva Křenková -
Stanovení mikrobiologického složení substrátu pro hlívu s ohledem na výskyt škodlivé houby Trichoderma pleuroti.
Šárka Hájková -
Stanovení plísní a mykotoxinů ve vybraných potravinách
Adéla Hendrychová