Možnosti využití dubových náhražek dřevěných sudů při výrobě bílých vín – Bc. Aneta Spíchalová
Bc. Aneta Spíchalová
Master's thesis
Možnosti využití dubových náhražek dřevěných sudů při výrobě bílých vín
Possibilities of using oak substitutes for wooden barrels in the production of white wines
Abstract:
V teoretické části této práce byla zmíněna historie bílých vín v sudu a složení dřeva. Výhody technologie zrání v sudu a s dubovými alternativy. V dalších kapitolách bylo popsáno zpracování dřeva a jeho samotný obsah před a po "toastingu". Byly popsány výhody a nevýhody použití sudů. Praktická část se zaobírala přidáním parketek a chipsů do kvasících bílých moštů, vyrobena je i kontrolní varianta. …moreAbstract:
In the theoretical part of this thesis is mention the history of white wines aged in barrels and composition of wood mentioned. The next part deals, how the wood is processed, and what it consists of before and after toasting. I explore the advantages and disadvantages of using wooden barrels. The practical part deals with adding of staves and chips into fermenting white wine with anticipated results …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SPÍCHALOVÁ, Aneta. \textit{Možnosti využití dubových náhražek dřevěných sudů při výrobě bílých vín}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2017. Available from: https://theses.cz/id/asgdg7/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Antiradikálová aktivita kvercetinu a jeho glykosidů v biologickém systému
Denisa GERHARDOVÁ -
Studium antiradikálové aktivity fenolových kyselin a jejich vlivu na redoxní stav železa a mědi
Kateřina Chvátalová -
Enologie s použitím dřeva
Barbora Ryzí
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights