Možnosti využití dubových náhražek dřevěných sudů při výrobě bílých vín – Bc. Aneta Spíchalová
Bc. Aneta Spíchalová
Diplomová práce
Možnosti využití dubových náhražek dřevěných sudů při výrobě bílých vín
Possibilities of using oak substitutes for wooden barrels in the production of white wines
Anotace:
V teoretické části této práce byla zmíněna historie bílých vín v sudu a složení dřeva. Výhody technologie zrání v sudu a s dubovými alternativy. V dalších kapitolách bylo popsáno zpracování dřeva a jeho samotný obsah před a po "toastingu". Byly popsány výhody a nevýhody použití sudů. Praktická část se zaobírala přidáním parketek a chipsů do kvasících bílých moštů, vyrobena je i kontrolní varianta. …víceAbstract:
In the theoretical part of this thesis is mention the history of white wines aged in barrels and composition of wood mentioned. The next part deals, how the wood is processed, and what it consists of before and after toasting. I explore the advantages and disadvantages of using wooden barrels. The practical part deals with adding of staves and chips into fermenting white wine with anticipated results …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Antiradikálová aktivita kvercetinu a jeho glykosidů v biologickém systému
Denisa GERHARDOVÁ -
Studium antiradikálové aktivity fenolových kyselin a jejich vlivu na redoxní stav železa a mědi
Kateřina Chvátalová -
Enologie s použitím dřeva
Barbora Ryzí
Název
Vložil
Vloženo
Práva