Roman Havlík

Bachelor's thesis

Srovnání kvalitativních parametrů výrobků z meruněk v obchodní síti

Comparison of the qualitative parameters of apricot products in the commercial network
Abstract:
Práce pojednává o historii, rozšíření a pěstování meruněk, jejich škůdcích a cho-robách, nejznámějších odrůdách, produktech a způsobech konzervace. V experimen-tální části práce byly srovnávány džemy připravené v laboratoři s džemy z obchodních řetězců. Zabývá se hodnocením vybraných jakostních parametrů (obsah titrovatelných kyselin, rozpustné sušiny, kyseliny askorbové a antioxidační kapacita) a …more
Abstract:
The thesis deals with the history, spread and the cultivation of apricots, the pests and diseases that afflict apricot, and the most widely cultivated varieties, the most oft-en prepared products as well as the most often used methods of preservation. The practical part of the thesis compares apricot jams prepared in laboratory with jams offered in grocery stores. It contains the evaluation of measured …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources