Srovnání kvalitativních parametrů výrobků z meruněk v obchodní síti – Roman Havlík
Roman Havlík
Bakalářská práce
Srovnání kvalitativních parametrů výrobků z meruněk v obchodní síti
Comparison of the qualitative parameters of apricot products in the commercial network
Anotace:
Práce pojednává o historii, rozšíření a pěstování meruněk, jejich škůdcích a cho-robách, nejznámějších odrůdách, produktech a způsobech konzervace. V experimen-tální části práce byly srovnávány džemy připravené v laboratoři s džemy z obchodních řetězců. Zabývá se hodnocením vybraných jakostních parametrů (obsah titrovatelných kyselin, rozpustné sušiny, kyseliny askorbové a antioxidační kapacita) a …víceAbstract:
The thesis deals with the history, spread and the cultivation of apricots, the pests and diseases that afflict apricot, and the most widely cultivated varieties, the most oft-en prepared products as well as the most often used methods of preservation. The practical part of the thesis compares apricot jams prepared in laboratory with jams offered in grocery stores. It contains the evaluation of measured …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Konzervárenské zpracování vybraných odrůd meruněk
Barbora Hrazdírová