Roman Havlík

Bakalářská práce

Srovnání kvalitativních parametrů výrobků z meruněk v obchodní síti

Comparison of the qualitative parameters of apricot products in the commercial network
Anotace:
Práce pojednává o historii, rozšíření a pěstování meruněk, jejich škůdcích a cho-robách, nejznámějších odrůdách, produktech a způsobech konzervace. V experimen-tální části práce byly srovnávány džemy připravené v laboratoři s džemy z obchodních řetězců. Zabývá se hodnocením vybraných jakostních parametrů (obsah titrovatelných kyselin, rozpustné sušiny, kyseliny askorbové a antioxidační kapacita) a …více
Abstract:
The thesis deals with the history, spread and the cultivation of apricots, the pests and diseases that afflict apricot, and the most widely cultivated varieties, the most oft-en prepared products as well as the most often used methods of preservation. The practical part of the thesis compares apricot jams prepared in laboratory with jams offered in grocery stores. It contains the evaluation of measured …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů