Bc. Tereza Janošková

Diplomová práce

Esenciální oleje z hřebíčku a skořice

Essential oils of Clove and Cinnamon
Anotace:
Diplomová práce popisuje rostliny hřebíčku a skořice, jejich chemické složení, biologické vlastnosti a způsoby izolace esenciálních olejů z rostlinného materiálu. Pomocí plynové chromatografie je porovnáno složení komerčně dostupných esenciálních olejů spolu s izolovanými oleji z hřebíčku a skořice získaných metodou hydrodestilace.
Abstract:
The thesis describes clove and cinnamon plants, their chemical composition, biological properties and methods of isolation of essential oils from plant material. Using gas chromatography, the composition of commercially available essential oils is compared with isolated oils from clove and cinnamon obtained by hydrodistillation.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Janošková, Tereza. Esenciální oleje z hřebíčku a skořice. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe