Bc. Tereza Janošková

Master's thesis

Esenciální oleje z hřebíčku a skořice

Essential oils of Clove and Cinnamon
Abstract:
Diplomová práce popisuje rostliny hřebíčku a skořice, jejich chemické složení, biologické vlastnosti a způsoby izolace esenciálních olejů z rostlinného materiálu. Pomocí plynové chromatografie je porovnáno složení komerčně dostupných esenciálních olejů spolu s izolovanými oleji z hřebíčku a skořice získaných metodou hydrodestilace.
Abstract:
The thesis describes clove and cinnamon plants, their chemical composition, biological properties and methods of isolation of essential oils from plant material. Using gas chromatography, the composition of commercially available essential oils is compared with isolated oils from clove and cinnamon obtained by hydrodistillation.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2022

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Ondřej Rudolf, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Janošková, Tereza. Esenciální oleje z hřebíčku a skořice. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe