Identifikace konzervačních látek v potravinách ambientními ionizačními technikami – Dominik MOSLER
Dominik MOSLER
Bachelor's thesis
Identifikace konzervačních látek v potravinách ambientními ionizačními technikami
Identification of food preservatives by ambient ionization techniques
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá identifikací konzervačních látek v potravinách pomocí ambientních ionizačních technik. Teoretická část uvádí vybrané ambientní ionizační techniky, jejich principy, využití a aplikaci na potravinové vzorky. Další část pojednává o konzervačních látkách a jejich stanovení. Ve výsledcích této práce jsou srovnány tři ambientní ionizační techniky, konkrétně sonda pro analýzu vzorku …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with identification of food preservatives by ambient ionization techniques. The theoretical part introduces selected ambient ionization techniques, their principles, use and application on food samples. The next part of thesis describes food preservatives and their determination. In the results of this thesis are compared three ambient ionization techniques, namely atmosferic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Lucie Borovcová
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MOSLER, Dominik. \textit{Identifikace konzervačních látek v potravinách ambientními ionizačními technikami}. Online. Bachelor's thesis. Olomouc: Palacký University Olomouc, Faculty of Science. 2018. Available from: https://theses.cz/id/asqhrp/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
MOSLER, Dominik. Identifikace konzervačních látek v potravinách ambientními ionizačními technikami. Olomouc, 2018. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY OLOMOUC
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Chemistry / Chemistry
Theses on a related topic
-
Ambientní ionizační techniky v analýze uměleckých děl
Adam STUDENÝ -
Analýza suché krevní kapky pomocí ambientních ionizačních technik v hmotnostní spektrometrii se zaměřením na klinické studie
Terézia Sabadková -
Rychlá úprava vzorků potravin pro detekci ambientními technikami
Dominik MOSLER -
Kombinace ionizačních technik a spojení iontové mobility s hmotnostní spektrometrií v analýze nových psychoaktivních látek
Marianna NYTKA -
Konzervační látky v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Adéla Velechová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights