Tvorba výnosu u barevných odrůd pšenice seté – Natálie Terschova
Natálie Terschova
Bakalářská práce
Tvorba výnosu u barevných odrůd pšenice seté
Yield formation of colored varieties of wheat plants
Anotace:
Pšenice setá (Triticum aestivum L.) je nejpěstovanější obilninou světa. V dějinách pěstování kulturních plodin mají nejdůležitější postavení obiloviny. Počátky pěstování pšenice jsou spojeny s počátky zemědělství jako takového. Především z dietetického hlediska má zásadní postavení právě díky zdrojům sacharidů a celé řadě proteinů. Tato surovina se využívá k výrobě potravin, ale i jako krmivo, pro …víceAbstract:
Common wheat (Triticum aestivum L.) is the most cultivated cereal in the world. Cereals have the most important role in the history of crop production. The beginnings of wheat cultivation are linked to the beginnings of agriculture as such. Especially from a dietary point of view, it has a crucial position thanks to its carbohydrate sources and a wide range of proteins. This raw material is used for …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jiří Kudrna
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TERSCHOVA, Natálie. \textit{Tvorba výnosu u barevných odrůd pšenice seté}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/atqekn/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Fytotechnika / Rostlinná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice
Václav Maťátko -
Kvalita zrna barevné pšenice
Jiří Hamáček -
Obsah celkových anthokyanů po kulinárních úpravách pšenic s barevným zrnem
Klára Podlipná -
Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic
Jiří Hamáček -
Antioxidační aktivita pšenic s barevným zrnem
Marie Míková -
Výnos zrna pšenice ve vazbě na velikost kořenového systému
Ondřej Němec -
Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy
Markéta KYPTOVÁ -
Sledování obsahové hladiny vybrané skupiny mikro a makroprvků v zrnu odrůd krmné pšenice produkované v podniku RABBIT Trhový Štěpánov, a.s.
František NERAD
Název
Vložil
Vloženo
Práva