Vliv teploty na nutriční jakost potemníka moučného (Tenebrio molitor L.) – Bc. Alena Nevrzalová
Bc. Alena Nevrzalová
Master's thesis
Vliv teploty na nutriční jakost potemníka moučného (Tenebrio molitor L.)
The effect of temperature on the nutritional quality of mealworm (Tenebrio molitor L.)
Abstract:
Tato práce se v teoretické části zabývala nutriční hodnotou potemníka moučného (Tenebrio molitor L.), tedy obsahem sušiny, popelovin, sacharidů, tuků, bílkovin, aminokyselin, mastných kyselin, chitinu, purinů, minerálních látek a vitaminů. Na nutriční hodnotu jedlého hmyzu má vliv mnoho faktorů, proto je část literární rešerše zaměřena na to, jak např. podmínky chovu (teplota), počet jedinců v chovu …moreAbstract:
This thesis dealt with the nutritional value of a mealworm (Tenebrio molitor L.) in its theoretical part. The value of a dry matter, ash, carbohydrates, lipids, proteins, amino acids, fatty acids, chitin, purines, minerals and vitamins was investigated. The nutritional value of edible insect is influenced by many different factors, so the theoretical part of the thesis is focused on factors like breeding …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NEVRZALOVÁ, Alena. \textit{Vliv teploty na nutriční jakost potemníka moučného (Tenebrio molitor L.)}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/au2ymm/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Entomofagie - hmyz jako potrava budoucnosti
Barbara Pondělíčková -
Zařízení pro měření a regulaci podmínek chovu jedlého hmyzu
Adam Dvorský -
Zařízení pro monitorování plynů v chovu jedlého hmyzu
Karel Chlumecký -
Kryptochrom II v magnetorecepci hmyzu
Radek Netušil -
Chovy vybraného hmyzu a jejich využití ve výuce přírodopisu na 2. stupni základní školy
Gabriela Čížová -
Vliv chemického faktoru na kolonizaci a vývoj nekrofágního hmyzu v rámci forenzní entomologie
Lukáš Vejsada
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights