Vliv teploty na nutriční jakost potemníka moučného (Tenebrio molitor L.) – Bc. Alena Nevrzalová
Bc. Alena Nevrzalová
Diplomová práce
Vliv teploty na nutriční jakost potemníka moučného (Tenebrio molitor L.)
The effect of temperature on the nutritional quality of mealworm (Tenebrio molitor L.)
Anotace:
Tato práce se v teoretické části zabývala nutriční hodnotou potemníka moučného (Tenebrio molitor L.), tedy obsahem sušiny, popelovin, sacharidů, tuků, bílkovin, aminokyselin, mastných kyselin, chitinu, purinů, minerálních látek a vitaminů. Na nutriční hodnotu jedlého hmyzu má vliv mnoho faktorů, proto je část literární rešerše zaměřena na to, jak např. podmínky chovu (teplota), počet jedinců v chovu …víceAbstract:
This thesis dealt with the nutritional value of a mealworm (Tenebrio molitor L.) in its theoretical part. The value of a dry matter, ash, carbohydrates, lipids, proteins, amino acids, fatty acids, chitin, purines, minerals and vitamins was investigated. The nutritional value of edible insect is influenced by many different factors, so the theoretical part of the thesis is focused on factors like breeding …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NEVRZALOVÁ, Alena. \textit{Vliv teploty na nutriční jakost potemníka moučného (Tenebrio molitor L.)}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/au2ymm/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Entomofagie - hmyz jako potrava budoucnosti
Barbara Pondělíčková -
Zařízení pro monitorování plynů v chovu jedlého hmyzu
Karel Chlumecký -
Zařízení pro měření a regulaci podmínek chovu jedlého hmyzu
Adam Dvorský -
Kryptochrom II v magnetorecepci hmyzu
Radek Netušil -
Vliv chemického faktoru na kolonizaci a vývoj nekrofágního hmyzu v rámci forenzní entomologie
Lukáš Vejsada -
Chovy vybraného hmyzu a jejich využití ve výuce přírodopisu na 2. stupni základní školy
Gabriela Čížová
Název
Vložil
Vloženo
Práva