Výroba alternativních mlék z rostlinných zdrojů – Uliana Synytsia
Uliana Synytsia
Bachelor's thesis
Výroba alternativních mlék z rostlinných zdrojů
Production of alternative milks from plant sources
Anotácia:
Tato bakalářská práce je zaměřena zejména a rostlinné nápoje (tzv. rostlinná mléka) nahrazující živočišná mléka a jejich porovnání s kravským mlékem. Kromě toho byly v praktické části vyrobené vlastní rostlinné nápoje z méně populárních, zato zajímavých hodnot z hlediska zpracovaní a nutričních hodno, kdy takovéto nápoje představují významný zdroj polyfenolů, minerálních prvku, antioxidantů a esenciálních …viacAbstract:
This bachelor thesis is focused mainly on herbal drinks (so-called vegetable milks) re- placing animal milks and their comparison with cow's milk. In addition, in the practical part, own plant drinks were made from less popular raw materials but very interesting in terms of processing and nutritional values. When such beverages are an important source of polyphenols, minerals, antioxidants, essential …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2022
- Vedúci: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
- Oponent: Vladimír Mašán, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Práce na příbuzné téma
-
Významné obsahové látky u vybraného druhu zeleniny
Zdenka Jacková -
Makový nápoj a jeho význam pro lidi s intolerancí laktózy
Lucie Linhartová -
Rostlinné nápoje
Andrea Poslužná