Využití rostlin z čeledi Mrkvovité ve výživě – Bc. Eva Bělohoubková
Bc. Eva Bělohoubková
Bachelor's thesis
Využití rostlin z čeledi Mrkvovité ve výživě
Use of plants of the carrot family ( Apiaceae) in nutrition
Abstract:
Práci jsem zaměřila na čeleď mrkvovitou, jejich výskyt a použití. Práci jsem rozdělila na dvě hlavní části: teoretickou a praktickou. Teoretickou část jsem zahájila obecnými informacemi o čeledi mrkvovité, dále se věnuji jednotlivým rodům a druhům, jejich výskytu růstu, jejich využití v potravinářství, ve farmacii a lidovém léčitelství, či jejich toxickým účinkům na organismus. Praktická část zahrnuje …moreAbstract:
In my bachelor work I targeted the Apiaceae, its occurrence and utilization. I divided the work into two main sections: theoretical and practical. The theoretical section open general informations about the Apiaceae, next is concentration on single genera and species, their occurrence of vegetation, utility in food- processing industry, pharmaceutics and folk medicine or its toxic effects on organism …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 5. 2009
Identifier:
https://is.muni.cz/th/tf13k/
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2009
- Supervisor: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
- Reader: Mgr. Lucie Martykánová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Human Nutrition
Theses on a related topic
-
Migration of spices and their integration in national gastronomy
Nikita Fomin -
spices&species
Julie Dudová -
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová -
In vitro growth-inhibitory effect of essential oils from spices against Bacillus cereus in vapor phase
Jan Gábor -
Isolation and Analysis of Essential Oils from Spices
Markéta Vostarková -
Spices and herbs export from India
Ginij Sharma